Історія кебаба настільки давня, що навіть зараз є суперечки з приводу справжньої батьківщини цієї популярної страви сучасності.
Східне походження кебаба або ж шаурми нам говорить про те, що це м’ясо, приготоване на вертикальному грилі. Водночас, є легенда, що саме в традиційному для нас вигляді кебаб вперше з’явився в Німеччині. Вважається, що саме там невідомий гурман дрібно пошаткував м’ясо, підсмажене на вертикальному грилі, поклав його у лаваш (там – тонке тісто), додав овочі і скрутив це все діло у такий собі рулет. Проте навіть зараз дуже багато країн вважають кебаб одним з традиційних смаколиків саме їх культури, тому й назв у нього так багато, як і варіантів приготування.
У нашій мережі закладів “Я люблю кебаб/I love kebab” ми дотримуємось традиційного виду кебабу, однак з різними видами начинок на вибір. Сам вертикальний спосіб прожарки м’яса забезпечує його соковитість, а соуси та овочі лише посилюють смакові відчуття. Для нарізки використовуються гострі ножі, які зрізають лише верхні шари м’яса – так, начинка виходить завжди просмажена та соковита.
Особливості інгредієнтів кебаба Головна начинка кебаба – це м’ясо. Вона може змінюватись від регіону або ж можливостей тих чи інших закладів. Традиційним м’ясом для донер-кебаба вважається баранина, водночас це не обмежує різні заклади чи кухарів використовувати інші види м’яса або навіть готувати вегетеріанські варіанти.
Так, у наших закладах (шукай адреси у своєму місті в розділі “Контакти”) – ви можете скуштувати кебаб в лаваші власного виробництва, з різними м’ясними начинками, соусами приготованими за особливою рецептурою та свіжими овочами.